top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCoachpraktijk Vechtdal

Misverstanden over coaching

Een coach?! Jeetje, je struikelt over de coaches tegenwoordig. Wat heb je daar te zoeken?


Je moet wel heel diep weggezonken zijn om naar een coach te gaan

Nee juist niet eigenlijk. Een redelijke geestelijke gezondheid is juist een voorwaarde om aan een coachtraject te beginnen. Je kiest voor coaching als je op een gestructureerde manier een oplossing wil vinden voor een probleem, of juist een doel wil bereiken.


Een goed gesprek kan ik ook wel met m'n beste vriend(in) of m'n moeder hebben

Een goede coach heeft geen mening of oordeel over je. Hij/zij heeft de gesprekstechnieken, tools en oefeningen om je te helpen zelf tot een oplossing of resultaat te komen. Met bekenden (en al helemáál met familie) praat je vanuit een bestaande rolverdeling en sociale historie. Er bestaat al een beeld over jou bij de ander over jou en wat goed voor jou is. Vaak krijg je dan goedbedoeld advies. Dat is soms wel lekker natuurlijk, maar geeft vaak geen (blijvend) resultaat.


Een coachtraject is duur

Wat ben je kwijt bij de kapper als je je haar laat knippen en verven? Per uur gerekend is een coachtraject bij mij goedkoper. Maar als je nou niet verder komt in je leven en je denkt dat op te lossen met een nieuw kapsel, dan ben je aan coaching toe! (Bel me dan vooral voor een afspraak)

​Coaching gaat over investeren in je eigen welbevinden en levensgeluk. En dat is onbetaalbaar.

Ik weet zelf wel wat goed voor me is

Dat klopt zeker! Maar soms is je zicht wat vertroebeld. Door ervaringen uit het verleden of aangeleerde overtuigingen handel je niet altijd in je eigen belang. Een coach helpt je om met een frisse blik naar binnen te kijken en aangeleerde overtuigingen over jezelf weg te nemen. Daardoor kom je dichterbij jezelf; wie je bent, wat je wilt en daarna vooral ook wat je gaat doen. Het antwoord zit namelijk al in jou, coaching helpt het te ontdekken.

73 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page